• Перше прощення і перше Святе Причастя урочисте у Генуї для двох молодих парафіянок

    Прийшов Ісус у серце чисте.
    Молюся Господу Святому –
    Він у мені, а я у ньому.

    Ще зовсім недавно була пора Великого посту. Усі ми, християни, молилися Хресну дорогу і роздумували над тим, якою великою є Божа любов до нас, грішних людей. Роздумували над стражданнями Господніми, роздумували над тим, що це наші гріхи, мов тупі заржавілі цвяхи прибивають Ісуса до хреста. Ми приступали до хреста. Ми приступали до Святої Сповіді і до Причастя, розкаявшись, чекали, коли до наших сердець дзвінкоголосо донесеться „Христос Воскрес!” І так, очищені та піднесені, готові були відлунням озиватися „Воістину Воскрес!

    І ось настала ця пора – прийшов Великдень, а за ним інші світлі дні та свята. Одне з таких свят відбулося і у нашій громаді при церкві Св.Стефана у м.Генуя. У неділю 26 травня Воскреслий Христос завітав у „чисті серця” двох наших маленьких парафіянок Вікторії та Тані (Варцаби). Вперше у своєму житті дівчатка приступили до Святої Тайни Покаяння та Урочистого Святого Причастя. Разом зі своїми ангелятками у сніжно-білому вбранні до Сповіді приступили батьки, дідусь, бабусі та хресні батьки. Коли спостерігаєш за таким дійством, згадуєш слова з дитячої пісеньки: „Щаслива вся моя родина, – я маю в серці Бога Сина”. Разом із родиною тішилася з такого торжества уся наша церковна спільнота.

    Зі щирими словами вдячності хочемо згадати і нашого духовного наставника о.Віталія та катехита п. Любу, які терпляче навчали наших дітей катехизмових правд та молитов. Завдяки їх старанням маємо надію, що наші дітки, народжені далеко від України насправді стануть ревними християнами візантійського обряду, що вони зможуть спілкуватися рідною мовою не лише на побутовому рівні, але й молитимуться по-вкраїнськи та читатимуть українські книжки, зростатимуть у дусі нашого народу.

    … Запалали біленькі свічечки у руках Тані та Вікторії, легким серпанком здійнявся дим з кадила до небес, несучи з собою слова: „Радіє Ангел-Хоронитель: Прийшов до мене Сам Спаситель”…

    Іванна Варцаба,
    Відповідальна за Групу молодь,
    Мама Тані.

    Фотографії можете переглянути тут

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.485013848234819.1073741832.407880249281513&type=1&l=93dcd90321