• Візит президента України до Італії. На зустрічі був також представник громади з Генуї

    На запрошення президента Італії 8-9 жовтня з дводенним офіційним візитом прибув президент України Віктор Ющенко.

    У перший день було проведено зустрічі з Джорджіо Наполітано, прем’єр міністром Сільвіо Берлусконі, керівниками двох палат парламенту, керівниками промисловців і підприємців провідними банкірами та бізнесменами. В ході цих зустрічей особливу увагу було приділено статусу української громади в Італії, створено спеціальну групу працюватиме над угодою про працевлаштування, яка б забезпечила соціальні гарантії українцям в Італії.Також обговорено європейську та євроатлантичну інтеграцію, залучення інвестицій в українську економіку, членство в Європейській асоціації туризму.
    Наступного дня президент зустрічався з керівниками українських громадських організацій, духовенством. Місцем зустрічі було обрано Собор Святої Софії Української Греко-католицької церкви, тут на території споруджено музей Йосипа Сліпого, пам’ятник Тарасу Шевченку, Івану Котляревському та Маркіяну Шашкевичу. Саме тут президент склав квіти пошани українському поету.
    Віктор Ющенко високо оцінив роль яку відіграє українська греко-католицька церква в об’єднані українців в Італії, виклав своє бачення економічної та внутрішньополітичної ситуації в нашій державі, висловив подяку всім українцям за їхню позицію щодо визнання Голодомору 1932-1933 року.
    До слова були запрошені міністр культури Василь Вовкун, а також міністр закордонних справ Володимир Огризко який визнав, що проблеми, з якими стикаються українці в Італії, криються у недосконалості наших законів, а також в малому фінансуванні бюджетом потреб міністерства.
    Проблеми і побажання українських заробітчан висловили отець Василь Поточняк та голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.
    Президент пообіцяв спорудити меморіал українським заробітчанам четвертої хвилі еміграції, а також що він прикладе всіх зусиль, щоб питання, які були порушені в ході зустрічі, були вирішені позитивно в найкоротші терміни.
    Від нашої громади було відряджено голову церковного братства Олега Сагайдака. Він був поруч з іншими представниками із цілої Італії. Це і було свідоцтво вдячності і гостинності щодо голови нашої держави, яки приїхав також відвідати своїх земляків тут, в Італії
    А також ми в свою чергу надіємось, що це не будуть пусті обіцянки, які просто залишаться на папері. Надіємось і будемо очікувати.

One Responseso far.

  1. Мудак :

    Негарно виходить. Про проблеми українців в Італії виступали не тільки вказані вими люди. Пишите: “Проблеми і побажання українських заробітчан висловили отець Василь Поточняк та голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький”. Хоч би в кінці заміточку поставили: “…та ін.” а то стаття виглядає як навмисно перекручена інформація