• У Генуї вперше зазвучала бандура. Тріо “Оріана” дали виступ на “Notte bianca”

    Вже кілька років існує особливе святкування у м.Генуя. Коли всі мешканці повертаються із відпочинку, місто готує сюрприз своїм генуезьцям – “БІЛУ НІЧ”. Біла ніч – це ніч, коли всі жителі виходять у центр міста щоб розважитись на концертах, відвідати магазини та просто весело провести час у колі друзів. Впереше на такі величні святкування були запрошені українці. Це для нас стало своєрідним визнанням – Українці є в Генуї і вони вартують уваги!
    І не розчарувались в цьому ні організатори, ні самі українці! З нашої сторони було представлено 2 групи артистів
    – “Оріана” – тріобандуристок з Тернополя
    – “Дві Оксани” – дует дівчат нашої громади.
    Можна було лише слухати і подивляти наших дівчат за уміле виконання творів особливим інструментом “Бандура”. Італійці спочатку чули звуки арфи, але коли підходили блище, то відразу розуміли, що тут є щось їм досі не знане. Залишались і слухали. Слухали ніжні переливи струн і згадували пережиття свого першого кохання. До цих роздумів заохочували наші ведучі Вікторія та Олександра, саме вони передавали короткий зміст пісень в італійській мові.
    Сплеском емоцій був виступ “Двох Оксан”. Прості заробітчанки згадали свою молодість і показали вміння професійного співу. Мабуть, ніхто з них і не думав перед від’їздом закордон, що будуть вступати на сцені перед цілою Генуєю.
    Ми вболівали за всіх наших дівчат і підтримували їх оплесками, та викуками “Хочемо ще”.
    Повторний концерт відбувся наступного дня у неділю. У Світлиці нашої церкви о 16.00 зібралась наша громада на зустріч із співаками. п.Богдан, продюсер “Оріяни”, не зміг назвати це концертом, саме тому вибрав неофіційне ведення виступу. “Чуюся, як в сім’ї” – неодноразово повторював він.
    Після виступу всі зробили спільну знимку!
    Дивимось на наших дівчат бандуристок і дивуємось – Ви перші, хто заграв на нашому інструменті на батьківщині Паганіні.

One Responseso far.

  1. oles :

    molodzi! otce Vitalij bajayu uspixu vam ta gromadi!!