• Благословення на піст від капелана Українців у Лігурії

    Дорогі браття і сестри у Христі, радо благословляю вас на цей час Великого Святого Посту. Благословляю ваші бажання зростати у праведності життя.
    Час посту – це час лікування нашої душі. У піст багато людей більше звертають увагу на молитву і читання духовної літератури, радо відгукуються на допомогу іншим, частіше приходять до храму.
    У цей час Господь дає особливу ласку грішникам покаятися і покинути грішне життя. Багато відчувають внутрішнє бажання зробити щось більше ніж робили раніше. Це Божа ласка торкається серця людини і наповнює це серце Божою добротою.
    Хочеться зробити крок вперед до зміни. Коли зробиш цей крок, то спочатку стає якось незвично, але потім все нормалізується і звикаєш до цих змін, що спонукали тебе бути кращою людиною.
    У наших церковних громадах все більше стає тих, хто за ці останні роки глибоко пережив присутність Бога.
    Тепер Він для них став присутній не тільки у Церкві, але ще у домі, на місці праці, просто на прогулянці. Бог все більше почав наповнювати наше заробітчанське життя. Св. Василій Великий відчував себе щасливим всюди, де відчував присутність Бога.
    Можемо наслідувати його приклад і перемінити наш заробітчанський день наповнений наріканнями, зітханнями і тугою, на день благословенний, який сповнений молитвою, зустріччю із Богом, дателем правдивого щастя.
    Нехай цей піст стане для нас Часом зустрічі із Богом. Бог чекає на кожного з нас, щоб дати нам сили і здоров’я продовжувати наш земський шлях, щоб розділити нашу самотність і ностальгію, щоб запевнити, що ми не самі на цій землі.
    Благословляю вас усіх і молюся, щоб наші духовні рани були зцілені через прощення, через діла милосердя, через молитву і нашу вірність Богу. Хто прийме це благословення, той увійде у список осіб, які будуть згадуватися мною та цілою нашою церквою в часі наших молитов.
    Спаси нас, Боже.
    о.Віталій, ваш духовний наставник та брат у Христі.