• Тайна вечеря і Катехитичні науки для дорослих Генуї

    1 листопада для катехитичної групи дорослих відбулася “Пасхальна вечеря”, що нагадувала Тайну вечерю Ісуса перед своєю смертю.  Учасники мали нагоду не тільки ознайомитися із давньою традицією, але ще й заглибитися у дух Історії спасіння для ізраїльського народу, що вплинув на побудову  богослужінь християн. Спожиття гірких страв, ламання хліба, ділення чашою відбувалися у роз’ясненні провідника вечері та у супроводі молитовних пісень.  В кінці вечері кожен міг прочитати свою молитву складену вдома.

    Хочеться зауважити, що на початку жовтня розпочались катехитичні науки для дорослих, що будуть тривати ще цілий місяць листопад. У неділю після Богослуження слухачі курсу збираються, щоб прослухати теми: Історія Спасіння, Історія Церкви, Історія Божественної Літургії. Курс має назву: “Введення в Церковне життя.” Історичний перебіг фактів переплітається із переглядом фільмів.

    Святкування Песах із єврейською вечерею наблизив до глибшого розуміння нашої Божественної Літургія, в основу якої увійшла Тайна Вечеря. Із поширенням Євангелія серед різних народів відбувався вплив на релігійну культуру цих народів. Так з’являлися різні обряди. Із розвитком суспільства змінюється культура, при цьому губиться розуміння обряду. Ці зустрічі мають на меті ознайомити і пов’язати релігійні події минулого із теперішнім церковним уставом Богослужінь.