• Українська церковна Громада на паломництві із МІГРАНТЕС Генуї, сантуарій Madonna dei Monti

    А нашого цвіту – по цілому світу… Дуже влучні слова. Бо не бур’яном своїм засіваємо чужі ниви, ні! Цвітом!
    Кожного року християни-емігранти, що проживають в Генуї, збираються на спільне паломництво де проходять, так звані “Свідчення”, де вони дають своєрідне свідоцтво про діяльність цілого пасторального року.
    Ще зовсім недавно проходили ці “Свідчення” у Rapallo, а вже промайнув цілий рік!
    Цьогоріч паломництво відбувалося у неділю 16 червня на Святому місці N. S. del Monte. Програма паломництва була змістовною і насиченою. О 13 годині за місцевим часом ми зібралися на Piazza Martinerz і звідти почалася піша хода до Santuario .Дорогою ми молилися Вервицю. Попереду нашої процесії майоріло національне синьо-жовте знамено.

    Уже через годину у залі будинку Св. Франческа відбувалася презентація о.Giacomo Martino. Цей була подячна Богові спільна паломницька подорож як закриття пасторального року.
    Свідчення за прожитий рік, за корисність наших церковних громад почалися о 15 годині. Від імені української церковної громади, що при храмі Святого Стефана у м. Генуї виступила сім’я Варцаби: подружжя Іванка та Руслан і їхні донечки Роксоланка (14 років) і Таня (7 років).
    Пізніше українську сім’ю згадували на проповіді, цитуючи їхні слова про Бога, про церкву.
    Після перерви була представлена коротка концертна програма, у якій брали участь і представники української громади: тріо з церковного хору при храмі Святого Стефана та троє дівчаток Надя, Вікторія і Таня, які своїми піснями-танцями так полонили глядачів, що і після концерту неодноразово виходили «на біс».
    Закінчилося паломництво Святою Службою Божою, яку очолив о.Daniel у співслужінні священиків з Мігрантес. В середи служби кожна громада представила аркуш паперу, де було засвідчено діяльність цілого року – це була жертва подяки Богу. Особливістю служби було, що в кінці молитви священики роздавали пам’ятні образки і уділяли благословення.
    Після Літургії усі поверталися додому, втомлені, але піднесені духом та запалені новими ідеями.
    Іванна Варцаба
    Фото спогад залишив нам Олег Сагайдак тут: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.492399104162960.1073741842.407880249281513&type=1