• Українці Генуї просили милосердя у Богородиці Милосердя у Совоні

    у неділю, 24 травня відбулося паломництво нашої громади до святого місця “Богородиця Милосердя”, що знаходиться у м.Савона. Паломництво було організовано фундацією “Мігрантес” Генуї для всіх іммігрантів, що знаходяться на території Архиєпархії. Після подорожі спеціальним потягом до станції “Сантуаріо” ми попрямували пішки самого чудотворного місця, де нас вже очікувала українська громада із Савони. Привітальне слово, теплі усмішки і наш традиційний хліб на вишитому рушнику. У церкві ми звершили Службу Божу, очолювану єпископом монс.Луппі. Наш хор мав можливість співати пісню в часі Святого Причастя. Опісля мали також коротку молитву до Богородиці українською мовою у каплиці перед чудотворною фігуркою.
    ”Мігрантес” нас організувало перекуску. В очікуванні канапок ми співали наші українські пісні і терпеливо показували приклад іншим, хто якісь мірі проявляв свою нестриманість. Нам було добре! Ми були разом, згадували наші пісні і наші родини.

    Хочеться сказати, що подібні паломництва у місця травні фондація “Мігрантес” організовує кожного року, а от українці беруть у них участь, як дехто зауважив, вже 8-ий рік, тобто від початків свого приїзду до Генуї.

    О, Пресвята Богородице милосердя молися за нами і випроси ласки милосердя для нашого народу проживаючого тут, в Україні та по цілому світі.