• День відпочинку громади пройшов у місці Благодаті

    Сьогодні наша громада мала день відпочинку: духовного і загально-культурного. Спочатку ми мали паломництво до Святого місця у районі Вольтрі “Madonna delle Grazie” (Благодатної Богородиці). У церкві звершилась Божественна Літургія із молитвами за здоров’я і зцілення. Ми мали теплу гостинність від сестер-монахинь, кларисок, що саме у цей період розпочали своє монастирське життя у цьому Святому місці. Сестри нас ознайомили із особливістю їхнього згромадження і цього містечка.
    Опісля був час на відпочинок тілесний: ми на вогні смажили м’ясо “бістеки” і ковбаски.

    Смачний запах притягнув усіх, але реклама: “Підходьте і смакуйте італійське м’ясо, імпортне!” не пішла на користь, бо туга за рідною землею і патріотизм відіграв своє. Добре, що хтось крикнув: “Але вітчизняного виробника!” Всі розсміялись і все направилось.
    Танці, пісні, забава серед природи нас думками несли додому: “Ох, якби я мала крила орлині…”
    Ми забавлялись, а італійці прислухались і раділи з нами. Дехто нас впізнавав, кажучи: “О, то ви знову до нас завітали?” Ну, так ми вже кілька років приїжджаємо сюди, щоб духовно відпочити, а може і уздоровитися.

    Сестри-монахині зачарувалися нашим співом, а ми їх попросили заспівати і нам. Вони закликали до церкви і ми почили глибоко-духовний спів у супроводі органу. Ох, яка благодать! –дехто зітхнув.

    Будучи у містечку Благодаті, ми дійсно отримали Благодать: мали духовне скріплення молитвою, смакували їжу і побували наче в дома! Спасибі організаторам і Велика дяка Богу за погоду і за благодать.