• Осінні запусти по-Генуєзьки

    У неділю, 22 листопада, після Служби Божої, у Світлиці при церкві св.Степана відбулися осінні запусти. Люди сиділи за столами, споживаючи свої страви і чекаючи початку забави. В центрі світлиці утворилась велика «п’яцца » для танців та виступів не « заслужених », але відомих в заробітчанських колах Генуї артистів
    Діджеєм (DJ) взявся бути старший брат Олег і після владнання деяких технічних питань в залі залунала музика. Під неї на сцені з’явилася п. Любя Козіцька, яка своїми гуморесками, що згодом перейшли в танець, розпочала вечір.

    Щоб розігріти вельми шановану публіку та пригадати наше коріння Олег розпочав гру–карооке – вгадай українську пісню та проспівай її. Лунали пісні « Ой на грі два дубки », «Червона рута», «Два кольори», яку виконувала п.Оля, та багато інших, а в залі всі охочі підспівували виконавцям на сцені. Потім на сцену вийшла п.Віра з анекдотами та гуморесками. Опісля взяв слово о.Петро розповідаючи про «дотик віри», єдність та злагоду між людьми, своє минуле, українську культуру, про Зарваницю, дуже дякував, що його запросили на цей вечір.

    А вечір тривав далі і під весільну музику розпочалися танці. Під пісню Н.Яремчука «Родина» всі танцюючі взялися за руки, символізуючи велику родину- український нарід. А DJ Олег під пісню «Доню моя, донечко» виконав сольний танець зі своєю донечкою – Даринкою. Танці тривали далі, а на завершення вечора Олег заграв «весільного марша» , нагадуючи людям, що «якби вони мали лице, то так довго б не сиділи » (це жарт ).

    Поволі стихла музика, присутні почали розходитися по домівках(для деяких – місцях праці), а проведений вечір нагадував про початок грудневого посту – часу для молитви, духовному очищенню та зросту, роздумів хто я є, для чого я живу, куди прямую.
    Photobucket

    Photobucket

    Photobucket

    Фото та допис,

    Андрій та Таня Мельникович