• Архиєпископ Генуї, Кардинал Анджело Баньяско, віддав український народ під покров та заступництво Матері Божої Захисниці

    6 березня 2014 року – знаменна дата для українського народу, зокрема, української громади у Генуї, що в Італії. Архиєпископ Генуї, Кардинал Анджело Баньяско, віддав український народ під покров та заступництво Матері Божої Захисниці ( Madonna della Guardia). Саме її провід, охорона та заступництво у цей непростий час так потрібні нашій Батьківщині і цілому світі.
    Кардинал наголосив: ” Найкращий та найефективніший шлях, можливий для нас у цей момент – це молитва. Тільки із молитвою ми зможемо доторкнутися до Божого серця. А через нього до кожного серця наших страждучих братів та сестер. Спільна наша молитва із більшою силою долине до Бога”

    “Сьогодні ми хочемо найперше просити Святого Духа, – додав архиєпископ Генуї – щоб просвітив і запалив серця людей, зокрема тих, котрі мають найбільшу відповідальність за рішення в цей час не лише стосовно українського народу, а й Європи і цілого світу, особливо тут на Заході, щоб особисті інтереси не стали вищими понад правами людини в будь-якому випадку, з будь-якої причини”.

    “Дорогі україніці, дорогий народе, виявляємо солідарність з вами і близькість у цей делікатний час. Моя підтримка хай лине до вас, батьків, що переживали за ваших дітей в часі останніх подій, а особливо хай Бог утішить матір Василя, загиблого на Майдані у Києві, котра з нами тут молиться за Україну. Ми дякуємо за те, що ви є такими свідками віри серед нас”

    Молитва була справді спільною і з глибокою вірою. Цього дня поруч із українцями у храмі Святого Стефана стояли італійські брати і сестри, а також представники інших етнічних спільнот від “Мігрантес”. Вони вже неодноразово розділяли наші радості і тепер прийшли підтримати нас у цей нелегкий і важливий час.
    Єдність народів так чудово показалась у Молебні до Матері Божої, який заспівали італійською та українською мовами. Очолював Богослуження сам Архиєпископ Генуї Кардинал Анджело Баньяско, а співслужили о. Віталій Тарасенко – капеллан українських церковних громад у Лігурії, Дон Паоло Ромео парох-абат храму Св.Степана та Дон Джакомо Мартіно- директор Мігрантес.

    По закінченні Молебню до Матері Божої отець Віталій від імені українського народу подякував Кардиналу та всім присутнім молитву і Благословення та попросив провести обряд посвяти українського народу під опіку і захист Матері Божої Охоронниці Madonna della Guardia.

    Його Еміненція Анжело молився із всією церковною громадою молитву посвяти, яку склав папа Іван Павло ІІ і всі молитовно заспівали благання “Під Твою милість…”

    По завершені Богослуження Архиєпископ закликав усіх вископосадовців: “Не робіть вигляду, що нічого не бачите і не розумієте. Об’єднайте всі ваші зусилля, щоб не допустити вживання зброї та насильства. Станьте на дорогу діалогу і пошуку добра для українського народу, щоб у майбутньому подібних ситуацій не повторилось”.

    Ми на чужині, але не чужі, не самотні, не покинуті, не забуті!
    Все зовсім навпаки: почуті, вислухані, підтримані та люблені. Саме так відчували себе ми, українці, у цей день далеко від дому, але в рідній церкві, поруч відчуваючи плече дружнього італійського народу.

    Кардинал Бан’яско, котрий водночас є головою єпископської конференції в Італії, повідомив про рішення італійських єпископів молитися за мир та спокій в Україні наступної неділі у всіх храмах Італії, таким чином підтримуючи заклик папи Франциска.
    Хай Всевишній почує молитву за нашу Україну та за наш народ з уст всіх церков на італійській землі і хай інші підтримають бажання цього народу, що хоче жити в злагоді та мирі з усіма.
    І віримо, що таке спільне благання із закликом до єдності, миру та любові за заступництвом Матері Божої почує Бог і нас помилує!

    Уклінне вам Спасибі, дорогі наші брати і сестри у Христі, що підтримали нас в дорозі до кращого майбутнього!

    Оксана Косовська,
    Генуя

    фото: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.606362412766628.1073741880.407880249281513&type=1








     

    «O Madre degli uomini e dei popoli,

    Tu conosci tutte le loro sofferenze e le loro speranze,

    Tu senti maternamente tutte le lotte tra il bene e il male,

    tra la luce e le tenebre che scuotono il mondo,

    accogli il nostro grido rivolto nello Spirito Santo direttamente al Tuo cuore

    ed abbraccia con l’amore della Madre e della Serva del Signore coloro che questo abbraccio più aspettano, e insieme coloro il cui affidamento Tu pure attendi in modo particolare.

    Prendi sotto la Tua protezione materna l’intera famiglia umana che, con affettuoso trasporto, a Te, o Madre, noi affidiamo.

    S’avvicini per tutti il tempo della pace e della libertà, il tempo della verità, della giustizia e della speranza».

    Giovanni Paolo II

     

    SOTTO LA TUA PROTEZIONE

     

    Sotto la tua protezione cerchiamo rifugio,

    Santa Madre di Dio:

    non disprezzare le suppliche di noi

    che siamo nella prova,

    e liberaci da ogni pericolo,

    o Vergine gloriosa e benedetta.

    Santa Madre di  Dio , salvaci!